Groothandel voor pedicure-artikelen

Wie zijn wij?

Angélique van den Bogaard

Ik ben Angélique van den Bogaard, woon in Oisterwijk samen met mijn partner en twee kinderen.

Vroeger heb ik de opleiding tot Z-verpleegkundige gedaan en daarna heb ik pedagogiek gestudeerd. Bijna twintig jaar heb ik in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking gewerkt.

Samen met een collega van de woonvoorziening, waar ik toen werkte, ben ik begonnen aan de opleiding voor pedicure. Toen nog met het idee om de cliënten van de woonvoorziening te kunnen pedicuren. Ik raakte gaandeweg de opleiding zo enthousiast over het vak, dat ik al vlug het idee opvatte om een eigen pedicure praktijk te beginnen, die de naam “Pedicure Praktijk Oisterwijk” kreeg. Meteen na het afronden van de opleiding basis pedicure haalde ik de aantekening voor diabetische voet en reumatische voet. Hierdoor kon ik snel een klantenkring opbouwen. Mijn werk in de zorg bouwde ik af. Al gauw liep mijn praktijk zo goed dat ik hier full-time in werkte.

Om me te blijven ontwikkelen in het pedicure vak ben ik begonnen aan de opleiding medisch pedicure. Dit doe ik samen met Loisel.

Dat we nu ook samen de “Podoshop”, groothandel in pedicure-artikelen hebben kunnen overnemen, is een geweldige uitdaging. Naast de “Podoshop” zijn we beiden werkzaam in “Pedicure Praktijk Oisterwijk”, die op dezelfde locatie is gevestigd.

Loisel Suárez Revilla

Ik ben geboren op 6 mei 1976 in Cuba. In 2001 ben ik in Nederland komen wonen. Hier woon ik nu samen met mijn man en mijn twee dochtertjes.

In Cuba was ik lerares Engels op een middelbare school, maar eenmaal hier in Nederland moest ik eerst de Nederlandse taal leren voordat ik weer kon gaan werken. Ik wilde niet meer in het onderwijs werken en heb in het begin verschillende baantjes gehad van schoonmaakster tot magazijnmedewerkster en winkelbediende. Omdat een vaste baan er steeds niet in zat, besloot ik in 2005 een opleiding te gaan volgen voor pedicure met het idee om straks als zelfstandig pedicure te kunnen gaan werken. Tijdens de opleiding merkte ik al gauw dat ik de juiste keuze had gemaakt. Het werken als pedicure was helemaal mijn ding en het werken met mensen, en ook daadwerkelijk iets kunnen betekenen voor de mensen, gaf mij een enorme voldoening. Ik ben een eigen praktijk begonnen aan huis en werkte daarbij ook ambulant als pedicure. In 2009 heb ik de aantekening voor diabetische - en reumatische voet behaald.

Om bij te blijven in het vak moeten we ons voortdurend bijscholen, vandaar dat ik nu de opleiding voor medisch pedicure volg.

Dat ik nu, samen met mijn collega Angélique de groothandel in pedicure artikelen “Podoshop” heb overgenomen, zie ik als een geweldige uitdaging waar ik enorm veel zin in heb.

Naast de groothandel runnen we nu samen “Pedicure Praktijk Oisterwijk”. Dit was voorheen de praktijk van Angélique. Omdat we besloten de groothandel in Oisterwijk te gaan vestigen was het een logische stap om samen “Pedicure Praktijk Oisterwijk” op dezelfde locatie als de groothandel voort te zetten.